MotoMagazín     VeteránInzerce     VeteránForum     VeteránKalendář    Jawa Californian    Japonské klasické motocykly
Diskusní fórum příznivců historických strojů
Celkem 316429 příspěvků |8204 registrovaných uživatelů | Čtenářů on-line: 81 | Neřihlášený uživatel 
Informace
Fotografie
Dokumenty
Statistiky
Registrace
Přihlásit
  IndexMotocykly do roku 1945 | Odpověď 18.10.2024 04:50  
Tip  Oživit diskusi Registrovaní uživatelé mají možnost nezodpovězené téma kdykoli aktualizovat a tím jej přesunout opět na úvod výpisu mezi témata dne. Využijte této možnosti na místo obvyklé prosby o pomoc, která téma zbytečně odsune do spodních částí výpisu.
Fotografie:  ( formát *.jpg, max. 100kB )
 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
Dokument:  Vkládání dokumentu je přístupné registrovaným uživatelům ( formát *.jpg, max. 2MB )
Nepřihlášený uživatel Jméno: 
E-mail: 
 Zasílat další příspěvky e-mailem    Nezobrazovat e-mail v příspěvku
 Zadáte-li e-mailovou adresu, získáte možnost odebírat e-mailem další vložené příspěvky na toto téma. Stačí zaškrtnout příslušné políčko.
Nutno vyplnit text a jméno
Upozornění: Vkládejte pouze příspěvky jenž souvisí s tématikou, kterou se zabývá toto diskusní fórum. Nepatřičné příspěvky mohou být z fóra odstraněny.
 Diskusní fórum není určeno k podávání inzerce. Příspěvky posouzené jako inzerce budou z diskusního fóra odstraněny. K soukromé bezplatné inzerci použijte oddíl Inzerce.

Návod k úpravě vkládaných fotografií: Základem by měl být ostrý, barevně vyvážený snímek. Veškeré základní úpravy snímku je nejlépe tvořit na snímku v původní nezmenšené podobě. V případě, že fotografovaný objekt zabírá jen malou část snímku, doporučujeme snímek oříznout (CROP). Optimalizování snímku pro vložení na internet provedeme funkcí zmenšit (RESIZE) na optimálních 648 pixelů šířky a nezapomeneme doostřit (SHARPEN). Velikost pod 100kB dosáhneme uložením upraveného snímku jako JPG s přibližně 80 až 90% kompesí. Vaše snímky budou zobrazeny tak, jak je uložíte bez jakékoli jiné úpravy serverem.

 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
 Fotografie o velikosti menší jak 100 kB systém ukládá bez úprav. Fotografie větší jak 100 kB systém automaticky zmenší na velikost o pevné šířce 648 bodů, pokud tuto šířku vkládaná fotografie překračuje.

Návod k úpravě vkládaných dokumentů: Obrazový dokument vkládejte pouze pokud se vám nepodaří jej změnšit na velikost fotografie 100 kB. Obrazové dokumenty musí být ve formátu *.jpg a ve velikosti od 100kB až do velikosti 2MB. Vkládané dokumenty o velikosti větší než 1000 výškových bodů (pixelů) jsou systémem automaticky zmenšeny na tuto velikost. Obrazové dokumenty smí vkládat pouze registrovaný přihlášený uživatel. Počet vkládání dokumetů je omezen na 10 týdně na jednoho registrovaného uživatele.

Tip: V textu můžete používat tyto HTML tagy: <B>, <U>, <I>.
 Při editaci se Enter bere jako odřádkování, které se zobrazuje.
Zodpovězené téma DKW KS 200 / 1940
Poprosím o informaci co do převodovky KS 200 a kolik? Pod řetězové kolečko jsem dal ložisko jednostranně kryté plastem. PP 90- 0,8 litru?
Děkuji.    [Miroslav]    24.11.2022     Zobrazit téma  
Odpověď  Děkuji za inspiraci, úprava je to jednoduchá a těsnící 100%. Uvidím,jak mi to bude těsnit,pak se přizpůsobím. Jen si musím postesknout , s učňákem jsem stále v jedné firmě dodnes.
Byly časy , kdy nebyl problém na údržbě vyrobit co se mi jen zachtělo a i velmi náročný záležitosti. Dnes, kdy nejsou údržby a klasika soustruh,frézka,brusky z firem mizí, i jednoduchá záležitost je problém.Za měsíc jdu do důchodu a vůbec netuším jak to budu dělat.Že bych trávil večery na gauči u TV - to ne!A firma u které jsem celý pracovní život -byla naprosto ideální pro naše záliby. Každý den jsem se pohyboval v prostředí výroby moto karburátorů,palivových kohoutů,karb.do Škodovek,lisovna chrlila plechy sedaček,švadleny šily všechny typy potahů, výplně sedaček měl snad každý u mašiny na židli. Trysky karburátoru jakou jsem si jen vymyslel- chceš 1ks. nebo 20 =není problém.Jenže to bylo před 30 lety, tenkrát mě vůbec nenapadlo nějak se zásobit , stejně to byla doba, kdy každý měl oči jen pro Japonce. Ale to je to kdyby a to je špatně=kdyby je už vždycky něco pozdě, co nelze vrátit.Tenkrát to byly překrásný časy - nezapomenutelný. Omlouvám se, je to mimo téma.
Pane Štindl hodně jsem si z Vašich příspěvků odebral, pomohly mě,díky.    [Miroslav]   28.11.2022
Odpověď  V případě že to bude prosakovat lze desku upravit pro použití gufera s prachovkou viz:
https://martinstindlhm.rajce.idnes.cz/DKW_KS_200/1569878158
Vyžaduje to ale i úpravu řetězového kolečka.    [Martin Štindl]   26.11.2022
Odpověď  Zdravím a děkuji. Filcový kroužek jsem pod kolečko vložil a že bude kryté ložisko nějak extra těsnit , tak o tom si žádné velké iluze nedělám , ale myslím si pořád lepší kombinace kryté ložisko + filc.    [Miroslav]   26.11.2022
Odpověď  Typ KS 200 má náplň převodovky skutečně 0,8L, dávám všude SAE 80W ale jistě lze použít i jiné oleje (PP 80 atd.). Výstup na sekundár byl u těchto tříkvaltových DKWek těsněn velkým filcovým kroužkem, nevím jestli to jednostranně kryté ložisko bude stačit.    [Martin Štindl]   25.11.2022


Provozovatelé serveru nenesou žádnou dopovědnost za obsah vložených příspěvků

© Jiří Bartuš 2006