MotoMagazín     VeteránInzerce     VeteránForum     VeteránKalendář    Jawa Californian    Japonské klasické motocykly
Diskusní fórum příznivců historických strojů
Celkem 316298 příspěvků |8197 registrovaných uživatelů | Čtenářů on-line: 172 | Neřihlášený uživatel 
Informace
Fotografie
Dokumenty
Statistiky
Registrace
Přihlásit
  IndexMalé motocykly Jawa 50 a ostatní p | Odpověď 8.9.2024 01:29  
Tip  Oživit diskusi Registrovaní uživatelé mají možnost nezodpovězené téma kdykoli aktualizovat a tím jej přesunout opět na úvod výpisu mezi témata dne. Využijte této možnosti na místo obvyklé prosby o pomoc, která téma zbytečně odsune do spodních částí výpisu.
Fotografie:  ( formát *.jpg, max. 100kB )
 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
Dokument:  Vkládání dokumentu je přístupné registrovaným uživatelům ( formát *.jpg, max. 2MB )
Nepřihlášený uživatel Jméno: 
E-mail: 
 Zasílat další příspěvky e-mailem    Nezobrazovat e-mail v příspěvku
 Zadáte-li e-mailovou adresu, získáte možnost odebírat e-mailem další vložené příspěvky na toto téma. Stačí zaškrtnout příslušné políčko.
Nutno vyplnit text a jméno
Upozornění: Vkládejte pouze příspěvky jenž souvisí s tématikou, kterou se zabývá toto diskusní fórum. Nepatřičné příspěvky mohou být z fóra odstraněny.
 Diskusní fórum není určeno k podávání inzerce. Příspěvky posouzené jako inzerce budou z diskusního fóra odstraněny. K soukromé bezplatné inzerci použijte oddíl Inzerce.

Návod k úpravě vkládaných fotografií: Základem by měl být ostrý, barevně vyvážený snímek. Veškeré základní úpravy snímku je nejlépe tvořit na snímku v původní nezmenšené podobě. V případě, že fotografovaný objekt zabírá jen malou část snímku, doporučujeme snímek oříznout (CROP). Optimalizování snímku pro vložení na internet provedeme funkcí zmenšit (RESIZE) na optimálních 648 pixelů šířky a nezapomeneme doostřit (SHARPEN). Velikost pod 100kB dosáhneme uložením upraveného snímku jako JPG s přibližně 80 až 90% kompesí. Vaše snímky budou zobrazeny tak, jak je uložíte bez jakékoli jiné úpravy serverem.

 Registrovaní uživatelé mohou vkládat fotografie bez omezení jejich velikosti.
 Fotografie o velikosti menší jak 100 kB systém ukládá bez úprav. Fotografie větší jak 100 kB systém automaticky zmenší na velikost o pevné šířce 648 bodů, pokud tuto šířku vkládaná fotografie překračuje.

Návod k úpravě vkládaných dokumentů: Obrazový dokument vkládejte pouze pokud se vám nepodaří jej změnšit na velikost fotografie 100 kB. Obrazové dokumenty musí být ve formátu *.jpg a ve velikosti od 100kB až do velikosti 2MB. Vkládané dokumenty o velikosti větší než 1000 výškových bodů (pixelů) jsou systémem automaticky zmenšeny na tuto velikost. Obrazové dokumenty smí vkládat pouze registrovaný přihlášený uživatel. Počet vkládání dokumetů je omezen na 10 týdně na jednoho registrovaného uživatele.

Tip: V textu můžete používat tyto HTML tagy: <B>, <U>, <I>.
 Při editaci se Enter bere jako odřádkování, které se zobrazuje.
Moderovaná diskuse Zodpovězené téma Staré doklady: platnost, pokuty za neplacenní pojistky, neznámý či mrtvý majitel, slovenské neplatné doklady
Zdravím,
v poslední době tady vzniklo několik vláken ohledně platnosti/neplatnosti starých dokladů, potížemi s placením pokut ("příspěvků do garančního fondu") ČKP, atd. Chtěl bych to trochu shrnout a doplnit svými „postřehy“.
V příspěvku se zabývám problematikou malých technických průkazů, dodávaných k malým motocyklům (pionýrům). Většina věcí by ale měla být stejná u všech vozidel.
Za informace NIJAK neručím, často jsou to pouze mé „domněnky“ a spekulace. V žádném případě NIKOHO nenabádám k jakýmkoli protiprávním úkonům, pouze se pokusím informovat.
Danou problematiku chci popsat podle SEBE a když to bude možné, budu se snažit pomoci.

Staré doklady, platnost, pokuty za neplacení povinného ručení.
Z předešlých diskuzí vyplynulo, že staré doklady (malá knížečka) platné jsou, k nějakému samovolnému odhlášení by docházet nemělo. Podle všeho tyto doklady většinou nejsou ani vedeny v registru silničních vozidel. Byl prý pro ně nějaký zvláštní registr. Do dnešního jednotného registru se tyto doklady (asi) zapisují až při provádění nějakých změn (přepisy, změny údajů), přičemž se vždy mění i malovaná SPZ za novou prolisovanou. Starý TP se uschovává do archivu a vydává se nový skládací + OTP. Mohou být ale zrušeny, i když je máte u sebe. Při nedávném velkém humbuku, kolem pokut za neplacení povinného ručení, lidé chodili na úřady a hodně dokladů zrušili přes čestné prohlášení (dnes se ukazuje, že často zbytečně).
Jestliže v posledních letech tyto doklady pojištěny nebyly, doplácení příspěvků (tuším 30 kč/den) do „garančního fondu“ (ČKP) nehrozí. ČKP (Česká Kancelář Pojistitelů) tyto doklady evidované nemá, zviditelní se pro ně teprve když je pojistíte a pak z nějakého důvodu pojistku třeba zrušíte - pak by pravděpodobně hrozilo vymáhání peněz. Setkal jsem se ale i s doklady nového formátu, na které nebylo od roku 2002 placené povinné ručení, a nikdo zatím taky nic nevymáhal. Je dost možné, že ČKP řeší prohřešky, v neplacení, vzniklé teprve po nabytí platnosti zákona (třeba já jsem měl na autě díky pochybení pojišťováka neplatnou pojistku od 12.2008 do 6.2009 a neplatil jsem NIC). Pro informaci, zákon vyšel v platnost 1.1.2009. Více se dovíte na: www.ckp.cz.

Doklady psané na neznámého, případně mrtvého, člověka.
Jestliže máte nějaké nezrušené doklady na neznámého majitele a chtěli byste je přepsat, dost záleží na konkrétních úřednících (každý si předpisy interpretuje jinak). Velká nevýhoda je, že ve starých technických průkazech malého formátu nebývalo psané rodné číslo, ba často ani datum narození (výjimečně bývá rok narození majitele). Na hodně úřadech (např. u nás) úředníkům pro přepis vozidla (kromě platné STK, evidenční kontroly na vaše jméno a zelené karty) stačí kupní smlouva a neověřená plná moc. Na některých úřadech plnou moc ověřenou ale chtějí.
Jestliže nějaké takové doklady máte a nevíte, zda ten člověk žije, můžete zkusit pátrací akci v podobě rozesílání dopisů, případně návštěvu. Jestliže dotyčný žije a byl by ochotný vám vozidlo „prodat“, stačí sepsat kupní smlouvu a plnou moc, kde vás majitel zplnomocňuje k odhlášení vozidla a k přihlášení na vás („ke všem úkonům potřebným k přepisu vozidla“?). Informujte se ale, zda na příslušném úřadě při přepisu vyžadují úřední ověření plné moci. Jestliže ano, zajděte s vlastníkem na obecní, či městský, úřad pro potvrzení. Úřad může být kdekoli. Dále by už s přepisem být problém neměl. Plnou moc nepotřebujete v případě, že s vámi majitel na úřad zajde osobně doklady odhlásit.
Může se ale stát, že doklady fyzicky zrušeny nejsou, ale vlastník, při nedávném humbuku s povinným ručením, zašel na úřad doklady pro jistotu zrušit na čestné prohlášení. Pak jsou ztraceny.
Jestliže víte, že je majitel mrtev, máte několik možností. Buď pionýra provozovat i s takovými doklady, pouze je na sebe pojistit a udělat STK (ne vždy to jde). Nebo se pokusit zfalšovat kupní smlouvu a plnou moc a přepsat to. Zatím nemám potvrzené, že by na dopravních úřadech viděli, zda je majitel živ nebo mrtev, proto je další popisovaná možnost vyloženě SPEKULACÍ. Jestliže na příslušném dopravním úřadě nevyžadují ověřenou plnou moc, tak byste se ji společně s kupní smlouvou mohli pokusit zfalšovat. Potřebujete ale znát nacionále vlastníka (rodné číslo, bydliště). Jestliže je majitel ale dlouho mrtev a měl by věk třeba přes 80 let, je tento postup dost na pováženou. Mohli byste zkusit vyhledat pozůstalé a sepsat takové smlouvy za jejich vědomí, třeba i podle originálu „obšlehnout“ podpis a případně napsat datum (před úmrtím majitele). Tyto postupy nedoporučuji, pouze je zmiňuji.

V případě, že se vám nepodaří dohledat informace o majiteli, připravuje se nějaká novela (či co), kdy by bylo možné prý za úplatu asi 500 Kč zjistit informace přímo na dopravním úřadě. Uvidíme čím nás politici (ne)překvapí...
Jen tak mezi řečí... Mám ČÁSTEČNOU možnost zjistit podle údajů v techničáku, jak to s majiteli je, zda žijí a jaká je jejich současná adresa. Můžete mi v případě potřeby napsat na e-mail. Mohly by se dopátrat cenné informace a zachránit jinak mrtvé (hodnotné) doklady.

Neplatné slovenské doklady (nezrušené).
Na Slovensku proběhla po rozdělení federace velká výměna SPZ za nové. Kdo se této akce v daném termínu nezúčastnil, toho z registru automaticky vyškrtli. Na Slovensku je tedy mnoho vozidel, která nemají platné doklady.
Kdysi jsem tak nad tím trochu přemýšlel a něco mě napadlo. V oněch dokladech žádný zápis o vyřazení z evidence není. Při přepisování dokladů do ČR se nezjišťuje, jak dlouho jsou doklady v předešlé zemi odhlášené z registru, prověřuje se pouze registr kradených vozidel. Tudíž by teoreticky stačilo mít ony doklady v odhlášce na sebe, protokol z STK, kupní smlouvu a české povinné ručení. Doslechl jsem se (přímo ověřeno to bohužel ale nemám), že několik lidí takhle přepsalo několik, jinak dost vzácných, dokladů. Možnosti „jak na to“ jsou v podstatě dvě. Buď zkusit štěstí přímo na příslušném dopravním magistrátu (v SR stále spadá pod policii) na Slovensku a domluvit se s úředníky na ne úplně košer postupu. V techničáku totiž stačí mít potřebné razítko, (klidně vymyšlený) podpis úředníka, datum a vaše nacionále v odhlášce. Nebo si to razítko nechat někde vyrobit (je úřední kulaté, bude to celkem oříšek), či ho dotisknout tiskárnou.
Ještě bych popřemýšlel o jednom zápise, se starším datem, v TP navíc, a to o změně SPZ na nový formát (termín výměn starých SPZ by chtělo zjistit). Přece jen kdyby byl nějaký český    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů   16.08.2010     Zobrazit téma  
Odpověď  Jak je už psáno a je třeba "součinnosti" eventualních dědiců, něco jim nabídnout a vzít celý proces na svá bedra. S rozhodnutím notáře lze přepsat i rovnou na nového majitele. Nejlépe si to ověřit na registru, co úřad jiný výklad.    [Lojza]   16.02.2024
Odpověď  Vězte, že nepřepíšou. Již se to tady probíralo x plus n-krát. Dědické řízení, v jeho rámci registrace na žijícího dědice a následně "prodej" s dalším přepisem na nového majitele.    [host] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  15.02.2024
Odpověď  Dobrý den, koupil jsem ČZ 175 s SPZ a velkým techničakem, jenže majitel je mrtvý a nemám plnou moc na přepis.A nevím jestli mí to přepišou na mě.    [Petr ]   14.02.2024
Odpověď  Dobrý den pane Milan(OHC).Měl bych vážný zájem o projektové dokumentace k malým motocyklům.    [chalupsky.vRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.02.2023
Odpověď  Prvně ověřit jejich platnost v registru. Pokud majitel nežije, pak jen spolupráce s dědici a s notářem. A pak jsou prý jakési neověřené cesty nějakého týpka na fcb, který to prý dokáže, ale už před ním varovali.    [Sam]   11.02.2022
Odpověď  Dobrý deň, rad by som sa opýtal, mám doma veľký Český TP od pioniera, je to už klasický nový typ preukazu nie historický alebo československý, posledný záznam je z roku 2005, ale spať k mojej otázke, je nejaká šanca tento technický prihlásiť respektíve prepísať na mňa? Majiteľ ktorý tam je evidovaný už nežije zopár rokov, motorka sa predala bez TP asi pred 10 rokmi. Ďakujem    [Jakub]   11.02.2022
Odpověď  Ahoj. Promiň, zapadlo mi to a z jwm mi nechodí upozornění na zprávy. Jsem na to zapomněl. Leží to v rozbombardovaném bytě, zajedu pro to a pošlu.    [Pajka]   21.01.2022
Odpověď  To Pajka: Zdravím Laďo, využívám toho, že si zde aktivní, protože mně neodpovídáš na vzkazy na Jawamanii a připomínám se, že mně stále dlužíš vrácení projektové dokumentace k malým motocyklům. Zkus s tím něco udělat a pošli mně ji.    [Milan(OHC)]   21.01.2022
Odpověď  Jo a ještě. Vůbec nezáleží na tom, zda původní majitel žije. Podmínka je, aby doklady nebyly znehodnoceny a nebyly jinde registrované (to je splněno).    [Pajka]   21.01.2022
Odpověď  Doklady jsou vyřazené. V ČR jsou ale normálně přihlásitelné jako dovoz. V tom případě potřebuješ motorku, absolvovat dovozovou technickou kontrolu a na úřadě přihlásit. Chvíli to potrvá, protoze dopravka bude ověřovat, zda motorka není na Slovensku stále registrovaná (není od roku 1998, kdy se měnily značky) a pak to přihlásí. Jakým způsobem odhlášení v SK proběhlo nijak neověřují.

Pro doplnění. Takto zaniklé doklady jdou pár let obnovit i na Slovensku, stojí to tam ale celkem ranec.    [Pajka]   21.01.2022
Odpověď  Co tak zajít na registry v SK + CZ pro informaci. Nevíme zda majtel je čech či slovák a za jakých podmínek byla jejich výměna špz a dokladů. Na SK lze dokonce prý znovu registrovat vyřazená vozidla. Takže spousta neznámých moc a prostoru pro zdejší fabulátory.    [K. ]   21.01.2022
Odpověď  V SK proběhla na přelomu tisíciletí 100% výměna společných SPZ za nové, slovenské. Reálně se domnívám, že pokud je v dokladech uvedena jako poslední ještě stará ČS SPZ (okresy od 60. let), budou doklady z moci úřední aktuálně nevratně neplatné - vozidlo ztratilo registraci.
Jestli je lze nějak úředně "obnovit", netuším.    [host] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  21.01.2022
Odpověď  Dobrý den chtěl jsem se zeptat na slovenské nezrušené doklady 1962 jawa 350 podle dokladu moto nebylo na stk a majitel žije chtěl bych radu zda to musím přepisovat na sk nebo zrušit na sk abych to mohl mít na mou osobu díky za info.    [jirka1994Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  20.01.2022
Odpověď  co vím tak na žádné vozidlo nejde "udělat" techničák, pokud nemáš původní nebo není vozidlo v evidenci. Takže pokud někdo ztratí malou knížečku, u pincka který není zapsán v evidenci a nenajde se původní spis na dopravce tak TP asi nezískáš. Pokud máš SPZ, můžeš poprosit - požádat na příslušném MěU zda toto vozidlo mají v papírové evidenci archívu zapsáno.    [HonzaBK]   02.10.2020
Odpověď  Jde udělat techničák a SPZ na pionyr dodatečně    [Josef menousek]   28.09.2020
Odpověď  podle mě jedině dořešit dědictví - pokud máš stroj Ok, sehnat druhej rám a nafotit druhej rám že je to v nějakém hrozném stavu - zbytky a ty zbytky projít dědictvím, jinak nepřepíšeš. Samozřejmě kdyby to chtěli zpět tak jedině soud, ale proto je potřeba mít nachystám ten druhej vrak a nepřiznat že ji máš v super stavu.    [jj]   06.02.2017
Odpověď  Počkal bych s tím přepisem až po vydržecí době.    [goro]   04.02.2017
Odpověď  Osobní zkušenost, mám pařeza na papírech na mrtvého. Jezdil jsem s ním na STK, platil pojištění a v loni jsem zjistil, že motocykl, vůbec není v evidenci. Nevadilo to pojišťovně, STK čku..... Když jsem se ptal na evidenci mot.vozidel, bylo mi řečeno, že když evidence přecházela z policie na obce s rozšířenou působností, všechna vozidla, u kterých majitel nežil déle než 5 let a nebylo zahájeno dědické řízení, byla trvale vyřazena z evidence. Tak jsem 10 let jezdil na stroji,který měl TP,SPZ,STK,Pojištění, a vlastně neexistoval. Zajímalo by mě, jak by se řešila případná škodní událost. Zjišťovat to raději nebudu ;-). Tak jsem sehnal papíry a přestavbou to vyřešil.    [Pařez ]   04.02.2017
Odpověď  Dobrý den, mám prosbu.
Vlastním motocykl z roku 50 s tátou jsme jej koupili za 10tisíc před rokem (bez kupní smlouvy) s velkým TP psané na zemřelého.
Koupili jsme to od pána, který jí v milosti získal od svého souseda (oba jsou již nebožtíci). My jsme k motocyklu přišli úplnou náhodou a zakoupili jsme ji od členů rodiny ktéří stroj zdědili (dědickým řázením však neprošla, protože stále byla vedená na jejich souseda, který už není na světě od roku 99). Nejbližší příbuzní jsme dohledali až někde na moravě. Jenže .. do motocyklu jsem dal už přes 50tis. kč.(renovace) předtím to byl rozpadlý vrak. A já se bojím, že by po mě chtěli motocykl vrátit, nebo jej vyplatit kdybych je kontaktoval. Tak se Vás ptám jak postupovat - mají na motocykl nárok ikdyž ho vlastním já a už jsem do něj tolik investoval? Děkuji.    [Boban]   02.02.2017
Odpověď  Zajdi na úřad, dej oficiální žádost na to co chceš, napiš proč to potřebuješ - musí být uveden, jasný právní záměr (nebo jak se to řekne). např jsem majitel, doložím kupní smlouvu, nemám kontakty atd..) a snad by ti to měli říct. Pokud to neřeknou jen tak "nahubu".    [Honzabk]   18.12.2014
Odpověď  Má zkušenost s úředníky je taková, že se mi do evidence podívali a dokonce mi řekli, kde registrovaný majitel v tuto chvíli bydlí (dle registru). Samozřejmě by tyto informace neměli nikomu sdělovat, ale i mezi úředníky se najdou lidi, kteří mají rozum a jsou vstřícní. Chce to holt zkusit. Mimochodem tuto pravomoc mají i na ostatních dopravkách, tak můžeš pochodit i jinde.    [Pajka] Registrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  17.12.2014
Odpověď  Pochybuju že by byli ochotni a na druhou stranu bůh ví na co by se ješte pitom mohlo přijít    [Petr]   17.12.2014
Odpověď  Už to nejde zjistit. Leda že by byli ochotní přímo na dopravce. I příslušníci státní policie totiž musí jakékoliv nahlížení do registru obyvatel objektivně zdůvonovat.    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  17.12.2014
Odpověď  Na jakou emailovou adresu mohu poslat udaje z tp aby jste mi zjistil něco o původním majiteli?    [Petr]   17.12.2014
Odpověď  tobě samozřejmě duplikát nikdo nevystaví, ale majiteli stroje ho musí vystavit.    [HonzaBK]   02.07.2014
Odpověď  Pravda je, že ČKP na takové případy páku nemá, jestli vám ale na úřadě vystaví duplikát - to nevím. Zkusit to můžete.    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  01.07.2014
Odpověď  Dobrý den, chci se zeptat zda jsem to dobře pochopil. Pokud mám živého majtele motocyklu, mám starou ručně psanou spz, štítek a nemám žádný tp. Je tedy možné stroj převést na mě, pokud si majitel požádá na úřadě o duplikát tp. Ale aniž by on měl nějaké doplatky u kanceláře pojistitelů ? Děkuji za odpověď. Prosím pošlete i na mail (ecmartas@seznam.cz) Přeji krásný den    [martin]   30.06.2014
Odpověď  Dobrý den, chci se zeptat když mám SPZ a štítek dá se dohledat jest-li je platný technýcký půkaz    [David]   01.01.2014
Odpověď  Prazak23> Lze to, popsano je to tu mockrat, ale muze se narazit na mnoho problemu s pripadnymi vychytralci z rad pozustalych.
JInak co se tyce vymeny SPZ, tak pokud je vozidlo ze stejneho kraje, tak zustava puvodni mala, na prani samozrejme daji tu silenou hnusnou plachtu :-) Nekdy iniciativni urednik nuti novou s odvolanim na bezpecnost, ale v zakone nikde neni, ze musi dat novou.    [Pája]   10.07.2013
Odpověď  Šlo,je to tu někde popsáno.    [pítr]   06.07.2013
Odpověď  Dobry den, mam jawu 555 s doklady psanymi na mrtveho, myslite ze by je slo na me prepsat, kdyby je pozustali na me odhlasil? diky za odpoved.    [Prazak23] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  25.06.2013
Odpověď  Ak nemáš pôvodnú ŠPZ a nepoznáš majiteľa, ktorý to na teba odhlási, tak je ten TP viac menej pre teba nepoužiteľný. Skús napísať majiteľovi podľa adresy v TP.    [Maros]   26.02.2013
Odpověď  Ano to mi je jasne ze to potrebujem odhlasit na mna, len ked nepoznam majitela a nemam ani povodnu spz. Ak by mal niekto platne papiere prihlasene na SK tak by som vymenil    [redneck] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  26.02.2013
Odpověď  redneck: bez odhlášky na tvoju osobu ti to na Slovensku neprihlásia, taktiež je to už zahraničný TP, čiže sa to pokladá ako dovoz, čiže KO a príslušné poplatky. Radšej by som hľadal platné SK papiere na pioniera.    [Maros]   26.02.2013
Odpověď  Postup jsem popsal níže,ale jak to chodí na úřadech na Slovensku to nevím.    [goro]   25.02.2013
Odpověď  Nevie niekto aky by bol postup ked mam povodnu knizocku prihlasenu v Cesku a majitela nepoznam a chcel by som to prihlasit na Slovensku?    [redneck] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  25.02.2013
Odpověď  Otta:Zjistil si něco ohledně roku úmrtí toho pána? Je možné že to bylo v roku 95?Pajka mi něco zjistil,jenom jestli se jedná o stejnou osobu.    [goro]   28.03.2012
Odpověď  Dám pak vědět jak jsem pořídil.Poprosím ještě o ten rok úmrtí,dík.    [goro]   15.03.2012
Odpověď  No to by asi problém byl. Když už falšovat, tak rovnou vem i nějaký kolek, vyrob razítko a argumentuj bordelem v systému. Jinak je to asi pasé...    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.03.2012
Odpověď  A nebude problém že to otec do dnešního dne nepřihlásil?Přeregistrace bude udělaná na stejné město jako u druhého majitele,řekne třeba že tam bydlel po vojně,ale teď otec bydlí v Ostravě.    [goro]   15.03.2012
Odpověď  Ano, tak by to mohlo jít... Asi tím nic neztratíš a kdyby začali něco remcat, tak se z toho snaž vykroutit bez postihu. Budu držet palce!    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.03.2012
Odpověď  Udělám to asi takhle:Zajdu k nám na dopravku s otcem který bude v TP zapsán jako třetí majitel.Datum přeregistrace třeba rok 65,bude patřičné razítko i podpis úředníka.Buď budou hledat onu přeregistraci a nenajdou,třeba kvůli šlendriánu tehdejšího úředníka,nebo hledat nebudou a přepíšou hned na mne.Myslím že nebude třeba ani kupní smlouvy,pokud se jedná o vztah otec-syn,ale to nevím jistě.    [goro]   15.03.2012
Odpověď  Otta: Neznám jediný případ, kdyby tomu tak v takovém případě bylo. Vozidla která byla pojištěna k 1.1.2009 a zanikla jim (z jakéhokoli důvodu) pojistka, jsou v databázi ČKP. Vozidla, která k lednu 2009 pojištěná nebyla, v evidenci nejsou a dostanou se tam teprve "pohybem" na dopravce, či případným samotným pojištěním (byť třeba neexistujícího vozidla). V tom případě ale neexistuje evidovaná historie a zpětně není co dohledávat.    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.03.2012
Odpověď  Jestliže to povinné ručení nebylo placeno a ted to zaplatíš tak po tom ČKP půjde.    [otta]   15.03.2012
Odpověď  Záleží jestli ten registr zkoumají,když jsem se byl ptát u nás na úřadu zda nejsou ty doklady zrušené,tak nakonec sice našla po delším hledání že doklady jsou živé,ale že majitel již nežije to mi neřekla.Prý v tom byl při přepisování do PC bordel a někde se to ani nezaneslo.Zjišťovala to sama vedoucí té úřednice,která si s tím nevěděla rady vůbec.    [goro]   15.03.2012
Odpověď  No právěže nenapíšeš. V registru je jako majitel napsaný mrtvý člověk.    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.03.2012
Odpověď  No já bych právě napsal do TP jako majitele mého otce.    [goro]   15.03.2012
Odpověď  Ne, nenaúčtovali.    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.03.2012
Odpověď  Ještě by byl asi problém s povinným ručením,naúčtovali by ti asi 20Kč za každý den od roku 2009.    [otta]   15.03.2012
Odpověď  Jde jenom dědické řízení. Na úřadě nepřepíší nic z osoby, která je mrtvá. To se jim v počítači bohužel zobrazí.
Goro: Mám to někde na papíře, musím to pohledat (jestli jsem to nevyhodil).    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  15.03.2012
Odpověď  Zkusím to napsat na otce.    [goro]   15.03.2012
Odpověď  Zítra se na to té paní zeptám.jestli by nešlo potom napsat kupní smlouvu nebo plnou moc ještě s datem než zemřel?    [otta]   15.03.2012
Odpověď  Pajka:Nic se neděje,našla se tu dobrá duše která mi zjistila že dotyčný již nežije.Pařízka si zřejmě pořídil trochu pozdě,měl by mít přes sto let:(Potřeboval bych vědět aspoň rok úmrtí toho pána.    [goro]   15.03.2012
Odpověď  Goro: Ahoj, omlouvám se, že jsem ti neodpověděl na ty maily. Napřed jsem neměl možnost to ověřit a pak jsem ti zapomněl odepsat (email mi zapadnul). Ten pán je bohužel už nějaký ten rok po smrti.    [Pajka]   14.03.2012
Odpověď  Nemohl bys Oto zjistit, ve kterém roce ten Pokorný zemřel? Něco mě napadlo a chci to zkusit:)    [goro]   14.03.2012
Odpověď  Jo ták,tedy otec od jeho matky,teď jsem si to uvědomil,beru zpět.    [goro]   07.03.2012
Odpověď  No vida,přece nějaká stopa.No kdyby byl "skokan",tak při troše dobré vůle by mu mohlo být osmasedmdesát a to by mezi náma ještě být mohl :)    [goro]   07.03.2012
Odpověď  Jedna paní zjistila,že Kalinova mtka byla Pokorná a ten Josef Pokorný byl zřejmě její táta.Kalinovi je ted kolem 60 let tak si to spočítej kolik by ted muselo majiteli TP být.    [otta]   07.03.2012
Odpověď  Co se dá dělat,až bude tepleji sednu na mašinu a udělám si výlet do Kutné Hory,třeba se něco dozvím na magistrátu a navštívím uvedené adresy.Děkuji za snahu a pomoc.    [goro]   06.03.2012
Odpověď  Tak domorodec z Církvice taky neví nic,že by tam bydlel Sekerka asi už je to dávno.    [otta]   06.03.2012
Odpověď  Na té šestnácte má vlastnické právo jakýsi Hájek Pavel,bydlištěm v Lounech.    [goro]   05.03.2012
Odpověď  No přinejhorším nechám udělat TK,pojistím a můžu vyjet,papíry nejsou zrušené.    [goro]   05.03.2012
Odpověď  číslo 16.    [goro]   05.03.2012
Odpověď  njn, to je na hovno. já bych do něčeho takového nešel. ale zase dat 5ku za platné doklady? :-( nedávno sem za 1500 koupil 05kové doklady se zapsaným typem 555. udělal sem TK a přesvědčil babu na úřadě, aby mně napsala 1 místo a pneu 2,50. :-)    [rybňa]   05.03.2012
Odpověď  To bylo asi bez toho přepisu církvice je od Ostašova asi 10km.Jaký číslo baráku to v Církvici bylo?    [otta]   05.03.2012
Odpověď  Já tušil že tolik štěstí mít asi nebudu:( Jinak v techničáku je lístek o zaplacení pojistky 8.2.77 na Jaroslava Sekerku z Církvic.Zřejmě mu pařízka pustil u piva bez přepisu.    [goro]   05.03.2012
Odpověď  Tak Tě asi moc nepotěším,protože Josefa Pokorného nikdo nezná a ani na něj nepamatujou,že tam bydlel.Ještě se mě na to přeptá jedna paní z vedlejší vesnice tak uvidíme jestli něco zjistí.    [otta]   05.03.2012
Odpověď  Předem děkuji za ochotu.    [goro]   04.03.2012
Odpověď  Kalinu jsem viděl minulý týden v hospodě a v tom baráku už bydlí dlouho,protože tak před asi 28lety jsem tam kupoval zlatý bažanty přímo od Kaliny jestli to byl jeho táta nevím,zítra se přeptám.    [otta]   04.03.2012
Odpověď  Necelých patnáct stovek.Jsou stále živé,to mi zjistili u nás na dopravce.Jinak na te adrese je podle katastru psaný Kalina Josef,asi tam i bydlí.    [goro]   04.03.2012
Odpověď  Ted koukám,že je to Ostašov vesnice vedle a pošta asi byla Stankovice.    [otta]   04.03.2012
Odpověď  Jo jo zítra ze zeptám,za ty doklady jsi zapltil tenkrát nějak hodně co?    [otta]   04.03.2012
Odpověď  Ano,koupeno na Aukru.Psané na Josef Pokorný,ul.Ostašov 4.Psal jsem i na magistrát Kutné Hory jestli dotyčný žije,ale žádná odezva.V katastru jsou napsané čtyři osoby,možná synové.    [goro]   04.03.2012
Odpověď  Zítra v práci možná budu mluvit z jedním domorodcem přímo ze Stankovic tak uvidíme,jinak tam mam kámoše tak až byh měl cestu kolem tak bych u něj stavil.Já na ty doklady koukal,že jsou od nás.    [otta]   04.03.2012
Odpověď  Ten TP jsi kupoval na Aukru co?Jaké je to jméno a číslo baráku?    [otta]   04.03.2012
Odpověď  Jinak kdyby zde byla nějaká dobrá duše z Kutné Hory,která by mi omrkla jednu adresu ve Staňkovicích,zda dotyčný žije.Psal jsem tam dopis, ale žádná odpověď.V případě úspěchu bych se nějak revanšoval.    [goro]   04.03.2012
Odpověď  No já mu psal i na mail,a už dva měsíce žádná odpověď.    [goro]   04.03.2012
Odpověď  goro: žije, ale momentálně asi zas nemá období "veteranforum". :-) jestli chceš, můžu se přimluvit.    [rybňa]   03.03.2012
Odpověď  Pajko,žiješ ještě? Pajko!    [goro]   03.03.2012
Odpověď  Pavel: Tak zaprvý píšeš jako prase (promiň, ale jinak to okomentovat nejde), a za druhý je to hloupost. Potvrzení si může přinést, kolik chce, ale pokud doklady nejsou zavedené v evidenci, tak to přihlásit nepůjde.    [vwkafer]   11.02.2012
Odpověď  Pánové tak tedy koupil jsem Jawu 555 de luxe jen z poznavací značkou a štítkem tak sem zasel jestli to je v evidenci a oni žekly že ne tak sem toho hned viužil a poslal jsem dědu z spz na pol.a at řekne že měl od kluka pioníra jako 555 a že si ho na staré kolena spravil at muže sním jezdit a ona řekla že když ho teda stratil že si má zajít na stk a oni vistaví papír pro ně z potvrzením stk a jak mi vistaví tp tak musím hned na stk znovu tak ted mam jawku 555 v puvodním krásnem kompletním stavu jen za 2000kč na co víc si přát jsem rád pošlu foto pro nadšence    [pavel]   10.02.2012
Odpověď  Dobrý den,
dnes jsem narazil na Váš příspěvek ohledně možného zjištění původního majitele. Mám platné doklady na Jawu 550, ale údaje jsou přes padesát let staré. Jak mám postupovat?    [Miroslav Paríšek]   10.02.2012
Odpověď  Majitel si může požádat na úřadě s rozšířenou působností o vydání duplikátu jak TP tak i OTP. Protože se 30 nejezdilo, tak bude propadlá STK. V tom případě úřad OTP nevydá, nejprve bude nutné absolvovat STK. Samozřejmostí je sjednané a zaplacené povinné ručení.    [pmr] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  03.01.2012
Odpověď  Dobrý den, mám dotaz, máme v rodině Jawa 250 sport, která asi 30 let nejezdila,majitel bydlí ve stejném okrese,ale bohužel je ztracený TP a OTP jediné co zůstalo je SPZ. Je možné nějak zažádat o vydání těchto dokladů, nebo má někdo podobnou zkušenost. Děkuji    [pitau96] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  03.01.2012
Odpověď  Pajka: Posláno na mail.    [goro]   31.12.2011
Odpověď  Goro: Pošli mi na mail ofocený techničák. Pokusím se něco zjistit. pajka.radio@seznam.cz    [Pajka]   28.12.2011
Odpověď  Zdravím,mám dotaz na Pajku jestli ještě má možnost zjistit zda majitel žije? Podařilo se mi získat starý techničák s pařízka r.v.57 a rád bych ho dostal na značky.Zašel bych na magistrát osobně ale je to trochu z ruky, až v Kutné Hoře,tak to zkouším zatím takhle.    [goro] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  23.12.2011
Odpověď  Já jsem tohle řešil v rámci jednoho okresu, číslo bylo SM, sehnal jsem ho v SM a na odboru dopravy v SM mi to řekli a klaplo to. Všechno jsem vyřizoval osobně. Mimochodem hodně mi tam vyšel vstříc pracovník úřadu, bylo to perfektní jednání a jeho přístup k věci.    [vojta]   13.12.2011
Odpověď  vojta:Tak to čumim,to muselo bejt extra štěstí.Chtěl bych se zeptat ten pařez jsi tedy sehnal ve stejném okrese ve kterém jsi se byl ptát na platnost značky?Já mám takhle mustang s původní spz (bez dokladů) která je pražská a já sem libereckej a když jim tam volám tak se se mnou vůbec nechtěj bavit a že všechno musí jít přes původního majitele kterého neznám.Bylo by teda eventuelně možné kdybych zajel do prahy na úřad a toto jim osobně řekl tak že mi zdělí majitele?    [Erik69]   13.12.2011
Odpověď  Podělím se o moji zkušenost. Sehnal jsem pařeza se starou spz,bez dalších dokladů. Na odboru dopravy MěÚ mi zjistili, že moto je stále přihlášeno a zjistili majitele, který je tam zapsaný. Bylo to ve staré evidenci, takže zjistili pouze jméno majitele a bydliště, datum narození nebylo. Zašel jsem na tu adresu majitele a ten mi řekl, že motorku asi před 30-ti lety dal synovi a co ten s ní potom dělal, že neví. Nicméně motorku neodhlašoval, doklady k ní nenašel. Pán mi napsal plnou moc na vyžádání duplikátu TP za ztracené a na následný převod na mě (bylo to ve stejném okrese). Duplikát TP mi na plnou moc vystavili se jménem původního majitele (jedná se už u velký technický průkaz), s TP jsem zajel na evidenčku a potom zpět na odbor dopravy, kde to na mě přepsali. Protože motorka byla nepojízdná, neprošla technickou a proto byly spz uloženy do depozitu.
Nicméně motorku mám na sebe přepsanou a stálo mě to 50,- Kč za vystavení duplikátu, 150,- Kč za evidenčku a 400,- Kč ze přepis a depozit + flašku bývalému majiteli, který byl mimochodem velmi vstřícný, a kdyby se šprajcl, tak bych neměl nic.    [vojta]   13.12.2011
Odpověď  A nejde to obejít jako že je stracená když stratíš tp tak ti vystaví noví a mam jawku a ta má i štítek tak by to mohli vičíst nebo se mílím    [pavel]   13.12.2011
Odpověď  Ilja: Moje osobní zkušennost z loňska, resp. letošního léta. Do malé knížečky od Mustanga mě napsali do polopřevodu na jednom okrese, 1 rok jsem to měl v polopřevodu na sebe. Letos jsem udělal TK, šel jsem na svém okrese to přihlásit, problém nebyl. Do registru to záváděli až na mém současném bydlišti, nicméně paní za přepážkou řekla, že udělat to měli tam, kde to odhlašovali (t.j. vytvořit v pc "kartu vozidla"). Jinak s tím problém nebyl. Klíčový je, abys měl tu "malou knížečku", je to jediný doklad, že to vůbec kdy bylo (a je) v evidenci.    [vwkafer]   13.12.2011
Odpověď  Mám taky dotaz - kupuji 555ku se starým TP - malou knížkou. Předchozí majitel bude jen v odhlášce - polopřevodu. Motocykl má platnou TK. Budu mít problém stejně jako ostatní, že mě v registru nebudou moci dohledat, nebo tím předchozím polopřevodem jsou již papíry zavedeny do registru?    [Ilja]   13.12.2011
Odpověď  Pavel: O hranici roku 2002 jsem neslyšel. Vloni jsem takhle registroval Mustanga, měl jsem malou spz a malou knížečku=techničák, vydaný Považskými strojírnami. V evidenci to skutečně nebylo (v počítačové ani v papírových kartách vozidla). Velký a malý TP plus novou RZ jsem dostal jen na základě toho malého techničáku=knížečky, který jsem předložil. Obávám se, že pokud ho nemáš, že ti to nepřihlásí, protože to nebude kde dohledat. Evidence se dělala do zvláštních sešitů a ty už dávno byly zkartovány, ztratily se, ...prostě neexistujou. Přesto přeju hodně štěstí při registraci motocyklu.    [vwkafer]   12.12.2011
Odpověď  Čau mam jawu 555 deluxe a mam jen značku a byl jsem na uřadu jestli je v evidenci a řekli mi že není a nikdy nebyla že prostě jak byly malé techníčáky tak že to nebylo sledováno a že do roku 2002 si to všichni měli za evidovat tak uvažuji že tam pošlu Dědu a at tam řekne že jí měl od mládí a že tan malí tp stratil tak doufám že to víjde no tak vám tady potom nápíšu    [pavel]   11.12.2011
Odpověď  Ahojte,
k tomu poslednému bodu - papiere zo Slovenska. Z mojej vlastnej skúsenosti viem povedať, že je možné na takéto papiere motorku v ČR bez problémov prihlásiť. Sám som prihlasoval skútra ČZ a všetko šlo bez problémov. Postup je asi takýto: potrebujete veľký techničák od motorky alebo auta - nesmie byť v ňom písané, že je zrušený, ani nesmie byť ustrihnutý roh, potom potrebujete darovaciu alebo kúpnu zmluvu od osoby od ktorej to nadobúdate. V mojom konkrétnom prípade bol problém v tom, že TP bol písaný na zomrelého, ale keďže to bolo v rodine, prebehlo dedičské konanie a tento problém sme vyriešili. Potom bolo treba ísť s motorkou na STK spraviť tuším evidenčnú kontrolu ako pri dovoze z iného členského štátu EU, vybaviť zákonné poistenie a vypísať žiadosť o prihlásenie do evidencie + zaplatiť príslušné poplatky. K tým dokumentom jeden zaujímavý postreh, pri prihlasovaní od nás chceli len doklad o nadobudnutí vozidla. Tu sme dali darovaciu zmluvu, ale ak sa dobre pamätám, tak od nás už nechceli doklad o dedičskom konaní. Viem, že sa pri dovezení vozidla kontroluje register odcudzených vozidiel štátu, z ktorého ste vozidlo doviezli. Ale pochybujem, že pri prepise bude niekto kontrolovať, či daná osoba v tom štáte ešte žije - no z tejto poslednej vety si každý urobí záver sám :)
Ešte mimochodom "odhlášku" na SK Vám na dopravnom inšpektoráte už nespravia, nakoľko podľa našej legislatívy je tento starý TP neplatný.
Keby ste ešte niečo potrebovali vedieť, kľudne napíšte.    [Ajfel]   06.12.2011
Odpověď  S tím provozem s papíry na mrtvého, máte s tím nekdo zkušenosti ? koupil jsem moto a majitel je již 50 let po smrti :-) ale jsou stále platné, tak jestli někdo zkoušel dělat s tím STK ? díky za info, popř. jak je to s dědickým řízením ?    [Mirek F.]   09.11.2010
Odpověď  Na urade vi zda majitel zije nebo ne.. Takze hrat si na neznaleho nejde pripadne trefit se datumem na smlouve po jeho smrti je koledovani na dooost velky pruser. Coz se mi malem stalo nebyt shovivavosti urednice ktera mi rekla ze jsem tady dneska nebyl a at vypadnu, slusne :)    [Roman]   09.11.2010
Odpověď  Pája: že při jakékoli změně v dokladech dostaneš EU-značku jsem mezitím zjistil. Šance na to, že by zůstala ta ručně malovaná u mě není, zvlášť když to převádím do jiného kraje. A ty máš odkud (jestli se můžu zeptat) ty info, že by mohly být i na ostatní motorky o obsahu 50ccm ty malé značky na mopedy?    [vwkafer]   14.09.2010
Odpověď  vwkafer> Ano mely by byt, zel jsem posledni dobou dostal silne protichudne informace. Cast tvrdi, ze nebudou, na pionyry budou porad velke plachty, male budou jen pro ty, kdo si necha zaevidovat babetu stadiona atp. (toho blba bych chtel m.j. videt). A aby byl zmatek uplny, pred 14ti dny jsem videl manika na HD velkym jako autobus a mel tuhle malou RZ (Prazskou). Nejhorsi je to, ze kdyz delas jakoukoliv zmenu dokladu a mas starou SPZ tak ti automaticky daji tu silenou ceduli...    [Pája]   14.09.2010
Odpověď  Tak anabáze dotažena do konce. Technická, pojištějí, smlouva s majitelem, který to odhlašoval a hurá na silnici.    [Lukáš]   25.08.2010
Odpověď  Nebyla by kluci nějaká informace, jak je to teda s provedením evidenčky a STK na malou knížečku (techničák) u pionýra? Dělají na STK problémy nebo ne? Hodněkrát se tu probíralo, že v polopřevodu může moto zůstat třeba půl roku nebo rok? Není v tom nějaká změna?    [vwkafer]   24.08.2010
Odpověď  Zdravim. U nás na na úřadě mají přehled které trvale odhlášená vozidla lze opětovně přihlásit do provozu. Mám ČZ 175 r. 1969 a je odhlášená v tomto období. Bylo mi sděleno, že si mám s vozidlem dojet na evidenčku a technickou a není problém ji opětovně přihlásit do provozu. Úředník mi řekl, že v tomto období byla díra v nějakém zákoně...Tak mě napadá-na tu ČZ 1969 mi chybí přepínač světen APRILIA, nemáte ho někdo na prodej? M    [mirapt] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  19.08.2010
Odpověď  Přijdi tam se vším co máš v ruce, a řekni jim co víš. Mělo by to jít nějak na čestné prohlášení. Na informacích by ti ale měli pomoct jak to dořešit do zdárného konce.    [Tonda]   18.08.2010
Odpověď  Zdravím Na portálu veřejné správy je tato informace - Je možné vozidlo trvale vyřazené znovu zaregistrovat?

Ano, vozidlo trvale vyřazené po 1. 7. 2001 a před 1. 5. 2004 lze opětně zaregistrovat, ale musí se jednat o stejné vozidlo, které bylo vyřazeno; nelze tedy provést výměnu karosérie.

Vozidla trvale vyřazená před 1. 7. 2001 a po 1. 5. 2004 ztratila aktem trvalého vyřazení technickou způsobilost k provozu na pozemních komunikacích a její získání je v dnešní době přísných technických limitů (zejména u starších vozidel) nemožné.    [mirapt] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  18.08.2010
Odpověď  Zdravím připojím se do této diskuse i se svojí otázkou. Již mnohokráte bylo všemožně zmiňováno, že je možné vzít zpět do evidence již jednou odhlášené vozidlo, pokud toto bylo učiněno v určitém časovém období. Můj problém spočívá v tom, že jsem od známého získal JAWU 350 se side, kterou však tento roku 2003 odhlásil. V TP je napsáno,, Vozidlo bylo vyřazeno z registru vozidel dne 4.9 2003". Mám v ruce velký TP (bez ustřiženého rohu) a známý mi je ochoten s tímto pomoci. Má tedy někdo přesný návod jak v tomto postupovat? Děkuji předem za jakoukoli odpověď.    [Lukáš]   18.08.2010
Odpověď  Paja: jak to myslíš, že si počkáš, až budou u vás v okrese "ty malé rz"? Oni budou na pionýry menší rz než ty současné motocyklové s EU proužkem?    [vwkafer]   18.08.2010
Odpověď  Ještě bych znovu zdůraznil, že mám možnost dopátrat majitele dle jména a adresy. Můžu zjistit i nacionále a současné adresy a zda jsou ještě živí. Tak jestliže vám doma leží nějaké neznámé doklady, a chcete zjistit informace, ozvěte se mi.    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  17.08.2010
Odpověď  Co se tyce mrtveho, tak jakmile klofne do PC, vyhede, ze je mrtvej a je konecna - presne jak psal monty. Musis mit papir z dedictvi od notare (pokud nebyla v dedictvi, tak je treba jej obnovit). Nekde jim staci mistoprisezne prohlaseni s uredne overenymi podpisy, ze se dedic zrika motocyklu v tvuj prospech. Je treba se ale zeptat idealne vedouciho prislusneho odboru uradu, kde se to bude prepisovat. Mne to stalo 3x 250km :-)
Co se tyce prepisu, tak problem nedela urednik ale STK. To je takovy stat ve state, vetsina veci jak mi bylo pri nekolika stiznostech receno je na subjektivnim pocitu technika. Kazdopadne stk ti mela vystavit protokol, kde by napsala, ze jsi napr. nepredlozil TP, OTP atp a proto nebylo mozno cislo overit atp. Urednik se s tim pak uz popere. Mam to nekolikrat overeno, protoze mam v depozitu soutezaka. Jediny papir (doklad), ktery mam je potvrzenka z depozita!
Mate 100% overeno, ze opravdu pri prepisu (i ve stejnem meste) prideli tu novou debilni plachtu? Schanim totiz po okrese stare doklady, abych mel SPZ ve tvaru XX 1234. Pokud by to tak bylo koupim libovolne a pockam si az budou i u nas ty male RZ.    [Pája]   17.08.2010
Odpověď  Asi bude nejlepší se zeptat u nás na STK, zda TK udělají spolu s evidenčkou na malý techničák (knížečku) a pak postupovat dál.    [vwkafer]   17.08.2010
Odpověď  Standa2, Honza BK: na malou knížku mi neudělají STK (na pionýra)? Mám moto v polopřevodu a jak teda postupovat dál? Napřed tedy jen evidenčku, pak přepis+vystavení velkého a malého TP (malý mi nedají), pak znovu STK už s novými doklady a pak dokončit převod?    [vwkafer]   17.08.2010
Odpověď  Tak te´d jsem se díval do aktuálního znění a bohužel StK tam je napsaná. Ale není napsáno ž vozidlo musí projít a musí bý OK.    [HonzaBK]   17.08.2010
Odpověď  Na depozit nemusíš uvádět důvod, prostě chci ušetřit na pojsitce, vozidlo nebudu provozovat, je nepojízdné. STK při přepisu být nemusí, ať ti řeknou kde to je napsáno, akorát ti nevydají OTP. co ej potřebva je v zákoně 56/2001 Sb. paragraf 6, ale nevím kde se najde aktuální znění paragrafu, tam se to měnilo co vše je potřeba.
Ale hlavně bych začel tou technickou a jejím neprovedení při starém techničáku!!    [HonzaBK]   17.08.2010
Odpověď  HonzaBK:
jak jsem to psal tak tak to je.. Na našem úřadě jsou věčně problémy!

k bodu jedna. Sel jsem prepsat doklady mel jsem - evidencku, pojistku, smlouvu, stary tp - knizka a byvaleho majitele. A ze to na me neprepisi dokud nemam STK. Do te doby mi ani nevydaji novy velky TP. Jdu na STK, ale STK mi neudelaji z duvodu ze mam stary TP.

Pred tim sem chtel udelat bod 3. Prisel jsem tam s byvalim majitelem, ze chceme dat motorku do depozitu, zeptali se z jakeho duvodu, tak se reklo kvuli naslednemu prepisu. Zacali se rozcilovat, ze se jedna o podvod a ze to neudelaji!!!

Pokud mas nekdo podlozene to co si napsal: "Na přepis je jasně napsáno že potřebuješ evidenčku, pojištění a bývalého majitele nebo plnou moc. " tak bych byl jedině rád.

Dokladu jsem prepisoval nekolik, tak vim jak se to dela, jen proste hazeji neskutecne klacky pod nohy!

Díky    [Standa_2] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  17.08.2010
Odpověď  Monty má pravdu je to napojený na centrální registr obyvatel, tak do týdne se to dozví na dopravce - ve chvíli kdy někdo z rodiny přijde nahlásit úmrtí na úřad.
Stando myslím si že tady pleteš několik věcí. Jedna vec je STK a její neudělání na staré doklady, druhá věc je evidenčka (která je potřeba k přepisu a nikdy se nezapisovala do žádného TP) a třetí věc je vystavení nových dokladů, pokud jsou vůbec potřeba (a vystavení nových dokladů vůbec nesouvisí ani s STK ani s EK). Je jasný že pokud nemáš evidenčku moto ti nepřepíší. Je jasný že ti nevydají nové doklady, když nejsi majitel, je jasný že to neudělají STK když nemáš nové doklady (což tvrdí oni ale je to blbost). takže bych to viděl na 3 možné postupy.
1. Evidenčka, přepis, nové doklady, STK, vydání OTP.
2. Nové doklldy na starého majitele, evidenčka nebo STK, přepis a pokud bude i STK včetně vydání OTP.
3. Vkald do depozitu starým majitelem, evidenčka, přepis a ponechání v depozitu, vyřízení nového velkého TP a až budu chtít jezdit STK, vyzvednutí z depozitu včetně OTP.
Tvůj postup co tu popisuješ je nějaký divný.
Fungují všechny 3 způsoby, osobně vyzkoušeno!!    [HonzaBK]   17.08.2010
Odpověď  Nechci se zastávat úředníků,ale dnes mu tam může přijít kdykoliv kontrola a když mu tam najdou chybu, tak je bez prémií nebo pokud je to něci horšího tak může bt i bez práce. Tak s endivím že to nepřepíše bez patřičných dokaldů. Takže pro přepis je nutná evidenčka. Nidke není zákon že nesmíš na technickou s malým TP (u nás je normálně dělají), pokud ti to tvrdí na STK, tak to znamená si spíše stěžovat an STK a ne na úředníka. Na přepis je jasně napsáno že potřebuješ evidenčku, pojištění a bývalého majitele nebo plnou moc. Pokud je v depozitu tak není potřeb apojištění. STK není potřeba! Ja chodím an STK ještě s malým OTP (šedý dvojlist)a ten už mám potisklej od STK celej dokola a všude možně i razítka přes sebe.    [HonzaBK]   17.08.2010
Odpověď  Monty:
Musel by si znát jak to tam chodí. Je to tam jedna pakáž a co si pamatuju, tak tam jsou všichni minimálně 8-10 let. Je to tam propletený.. :( Našel jsem už lidi co to mají na starosti na kraji a ministerstvu. Do tydne sepisu papir a posilam..    [Standa_2] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  16.08.2010
Odpověď  Monty: Díky za informaci, zatím jsem to nevěděl. Tak třeba mít tu kupní smlouvu sepsanou se starým datem. To by snad projít mohlo.    [PajkaRegistrovaný uživatel - zobrazit kartu osobních údajů  16.08.2010
Odpověď  Standa - měl jsi hned jít za nadřízeným toho konkrétního ouřady a stěžovat si.


Pajka - na úřadě okamžitě na tuknutí do kompu poznají,jesli určitý člověk žije nebo ne.
Netuším,jak dlouho po smrti konkretního člověka to mají v systému zavedené,ale jistě to budou maximálně týdny.    [Monty]   16.08.2010
Odpověď  Napíšu sem to co sem psal i tobě Pajko.

Dnes jsem byl podruhé přepisovat Mustanga opět je na mě nepřepsali. Zkrátím to.. Dnes přijdu na přepážku s tím že potřebuji přepsat motorku. Byl jsem na úřadě i s bývalým majitelem.

Taktedy přijdu na přepážku, že potřebuji přepis motorky. Pán mi řekl že ano, ale že potřebuje k přepisu evidenčku, pojistku, kupní smlouvu a techničák - v mém případě malá knížka.

Abych se ještě vrátil k evidenční kontrole, tak mi paní na STK řekla, že na tyhle malý techničáky, ze zákona nesmí dělat technicku/evidenčku, už jen z důvodu, že to není kam zapsat. Ale na vyjímku mi evidenčku udělala.

Teď zpátky na úřad. Tak jsem dostal na přepážče formulář na vyplnění k přepisu. Vyplnil jsem mí jméno, o co mi jde - přepis. Majitel vyplnil své nacionále a pak se 3/4 hodiny čekalo až na nás přijde řada. Píplo 115 a šlo se..

Přijdu na přepážku kde byl mladík ve věku cca 30 let. Byl nepříjemnej, arogantní. Zeptal se co chci, tak jsem řekl, že se mi jedná o přepis. Řekl co potřebuje - evidenčku, pojistku, kupní smlouvu a techničák + občanky, mojí a bývalého majitele + 300 za přepis.

Vše jsem předložil, chvilku něco sepisoval, pak se začal rozčilovat, že neví jak se starým techničákem. Radil se s kolegama a že prý novej nedostanu, že mě zapíšou do toho starého, tak jsem byl rád, aspoň budu mít originál.

Pak tam s tím začal házet, že prý potřebuje technickou, že to tam nikde nevyčte atd. Na to jsem mu řekl, že po mě technickou nechtěl a ani když jsem přepisoval cca 10 motorek.

Hodil mi zpátky starej techničák s tím, že dokud motorka nebude mít technickou, tak to prostě nepřepíše a nedaji mi nove doklady.

Takže.. na STK mi technickou neudělají, z důvodu, že ze zákona nemjí brát staré techničáky, z důvodu, že není kam zapsat STK.. Že prý mam jít na úřad aby mi udělali nový techničák. Tam když půjdu, tak mi řeknou, že chtějí STK.. Že už musim bejt sprostej.. Dnes jsem totálně NASRANEJ, dostal jsem se do ZASRANÝHO kruhu, z kterýho není cesta ven. Nikdy jsem si na nikoho nestěžoval, nepsal jsem nikam dopisy, žádný stížnosti nic.. Po dnešku jsem řekl dost.. budu si stěžovat kam to půjde, na krajskej úřad, na min. dopravy.. prostě těch dopisů pošlu aspoň 5.. JE TO DES.!!!    [Standa_2] Registrovaný uživatel - nelze zobrazit kartu osobních údajů neregistrovaným návštěvníkům  16.08.2010


Provozovatelé serveru nenesou žádnou dopovědnost za obsah vložených příspěvků

© Jiří Bartuš 2006